måndag 22 juni 2009

Nu börjar det......detta eviga travande i skogen, med stora snitselhalsbandet som en julgrans dekoration.

Om fjortondagar har vi vår stora spårtävling. 10 lägrespår på lördagen och 10 elit på söndagen. De flesta av dom ska jag gå tillsammans med spårläggaren och snitsla innan. Det blir några mil.
Hoppas det inte blir allt för varmt under den här tiden, men det kanske är nyttigt att ränna runt och göra av med några hekto. Man kan ju alltid hoppas.

Idag lade Cissi två raka spår ca 100m långa med apport på slutet. Första spåret gick jättebra men människan bak i linan tappade så Kira spårade iväg själv, så jag fick ropa tillbaka henne så hon fick börja om. Inga problem att köra spåret en gång till och då tog hon även apporten som hon hade gått över. Det vart en kanon övning för det är inte första gången jag kommer att tappa linan och behöva kalla tillbaka henne, men det bekom henne inte min lilla spårstjärna.
Nästa spår gick som en dans inga problem eller mankimanger, jag trodde hon hade gått över apporten men det var ju bara att följa med och där var den. MAN SKA JU LITA PÅ HUNDEN, måste tänka på det.
Ikväll har vi haft träningstävling, vi var bara fyra stycken. Men vi fick mycket gjort och hade en kanon trevlig kväll. Solen sken och myggorna höll sig borta. Körde igenom hela lägreprogrammet fungerade faktiskt riktigt bra är nöjd själv, vart inte så spänd ikväll heller, de var bra.
Imorgon ska dom börja sprutningen med BTI mot myggen, skönt att veta att vi inte ska få värsta mygginvasionen lagom till tävlingen, dom hade mätt upp vid sjön Hallarna 2000 mygglarver/L, normalt är några stycken per liter, tänk om dessa hade blivit kläckta då hade denna sommar varit förstörd. Men nu hoppas vi att dom inte är ute fööör seeent......? Helikoptern skulle ha våran agillityplan som landnings och påfyllnads plats.
Vi zzzzyyyyynnnnzzzzz i ett myggfritt Tärnsjö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar