onsdag 17 juni 2009

Det var ett tag sedan..


Sonen har fått jobb, GRATTIS GRATTIS. It-tekniker på Akis.


Nu var det längesedan, fy, fy.....Men det blir så när man har mycket omkring sig. Bara en massa roligt har hänt.

Det mesta på träningsfronten.
Vi har varit med och målat Agilityhinder, haft tävlingsmöte med jättegod smörgåstårta. Varit lite hästvakt emedans Sara varit på Sandö. Förberätt och varit tävlingsledare på vår skyddstävling.

Tränat hunden tillsammans med kamrater måååååånga timmar. Naturligtvis också jobbat.

DET FINNS INGET DÅLIGT VÄDER?????...................BARA DÅLIGA....
Detta är skitsnack. Helgen som var skulle (och gjorde) ägnas åt att träna hund. På lördagen packade vi bilen och åkte till Knivsta för lite träning tillsammans med Nina, Maggan och Sandra. Vi startade med spår, där mitt spår såg ut så här 3 apporter i kanten på grusvägen för att träna på dessa och sedan ett på ca 75m med apport på slutet, tre sådan spår i följd. Det var så roligt att se när Kira fick första apporten i näsan och massor av lek mé den älskade skogspinnen, så spårade hon (på grusvägen) sedan fram till nästa apport. Skogspinne kastning för att du tar apporterna var helt klart bra lön i Kiras ögon. Efter lite fika så blev det lite sök, körde fyra slag. Matte måste tänka på att förbereda Kira så att hon vet vad hon ska göra, bättre. Första slaget vart inte så bra men vi flyttade bara fram figgen så tog jag första som ett tomslag. De andra tre gick utmärkt, kul att se hur hon arbetar för att få tag på figgen när tjugofemöringen trillade ner. Nu började vi bli blöta då det hade regnat hela förmiddagen. Hem till Sandra för att käka lite, Grillat med potatissallad. GOTT GOTT.
Efter maten bar det iväg igen denna gång för lite uppletande. Mycket nöjd, letar intensivt och över hela rutan. En kanondag igoda vännerslag, men ganska blöt........men det var ingenting emot hur Söndagen vart..........
Uppletande stog på programet, regnet bara öste ner appellplanen hade två sjöar. Vi undrade om man är riktigt klok som håller på i detta vädret. Men 6 timmar senare och mycket nyttig träning så var vi väldigt nöjda med oss själva, men nu hade sjöarna blivit en enda med ca 5 meters kant kvar runt appellplanen. Hem och ducha varmt och krypa upp i soffan. Mycket nöjd med helgen.
Måndagen ägnades åt lottning av deltagare till vår spårtävling 4 - 5 juli, skriva deltagarförteckning och göra andra saker klara, han med lite träning av Kira på IP nöjd.

Tisdagen sov på fm. Ya-Ya flytta in hos oss för några dagar. På kvällen tränade vi uppletande igen, till skillnad från sist så hade vi en kanon kväll. Hundarna gick mycket fint, Kira hade lite problem vid övergången skog-fält, men löste det bra. Jätte fina markeringar och ingångar. Ya-Ya fick också en övning som vart riktigt bra. När alla var klara så tränade vi lite platsliggning mé skott som gick bra nu ser jag en chans att det ska fungera på tävlingen. Kul.

Idag har sotaren varit här och vi har inte gjort så mycket än men jag måste försöka klippa gräsmattan.

Ha det gott
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar