onsdag 1 april 2009

En stänkare.....Hej svejs på er!!


Ja nu var det ett tag sedan, vi har varit ute på en massa trevliga saker sedan sist.


I Fredags 27/3 blev det ett lydnadspass på klubbens parkering för det är fortfarande 20 cm snö på plan. Det ända man kan träna där ute är hoppet. Efter lydnaden bar det av hem till Lena Söderlund http://www.kurant.se/ och tittade på hennes 7 veckor gamla schäfer valpar otroligt söta, pigga och aktiva. Tur att man vet vad som gäller att ha valp annars hade den lilla svarta fått följa med hem han var för härlig.


Lördag 28/3 då packade Kira och jag ihop lite saker hämta upp kamratens hundar, fick en vägbeskrivning....tack Jimmy annars hade jag inte hittat sedan styrde vi kosan mot den stora huvudstaden... För nu skulle vi träna spår....less på all snö. Ja det var ju helt rätt helg underbart väder solen sken och ingen snö. Väl på plats, en bra promenad Tantolunden runt man kan tro att Kiran har bott i Stockholm hela sitt liv hon brydde sig inte i folk som gick, joggade eller cyklade inte heller i andra hundar, plus att hon lyssnade på mig. Kvällen avslutades med god middag, vin och mycket prat. Vi höll på att missa omställningen till sommartid. Men klockan vart framställd.


Söndag 29/3 Vi vart sena till träningen, Marie stackarn som fick sitta och vänt var minst sagt arg, ledsen och förbannad. För helt klart hade vi kunnat hört av oss att vi var sena men tänkte inte på det, FÖRLÅT.. Men efter fika och lite tjat så hade det lugnat ner sig och vi lade spår åt hundarna. Kira fick ett ca 600m, 5 ej egna apporter plus en ask mé godis och en burk godis på slutet. Marie gick ut spåret och det låg ca 1,5 timme i okänd terräng där många går och mycket vilt. Kira spåra otroligt bra mitt i spårkärnan och i ett ljuvligt tempo, missa inte en apport. Jag är så nöjd och jag tror inte det är något problem att tävla lägre spår. Vi avslutade eftermiddagen med att åka till Sthlm Södras Brukshundklubb och träna lydnad som också fungerade bra, men nu började mattarmen suga så vi åkte hemmåt bestälde suchi som var ganska gott. Lugn kväll vi var alla trötta, här skulle jag ha satt in ett kort som är taget från Becks balkong ( balkongsenerna i Beckfilmerna är nämligen tagna från Cissis lägenhet men jag har inte lärt mig än hur jag lägger över bilerna till datorn hm.....)


Måndag 30/3 Försov oss...... Jag tog hundarna på en prom i Tantolunden och Cissi åkte in till sitt jobb under fm. Vid 12 tiden bar det iväg ut till Flaten där vi lade lite spår och tog en promenad med hundarna i det fina vädret. Spåren gick galant. Vidare till Flaten parkeringen och ett vind uppletande med 8 föremål som alla hundarna skötte mycket fint där efter ett lydnadspass på parkeringen. Middag hemma hos Cissi innan det bar iväg hem efter några utmärkta träningsdagar i Stockholm där Kira har skött sig mycket bra, hon är en underbar lite pärla.
Hoppas ni får några sköna dagar i det fina vädret. / Marie

3 kommentarer:

 1. Nä men titta vad jag hittade när jag sökte på Gråmanns på Google :D

  Nu får man ju lägga till en länk till dig o hålla lite koll på vad ni gör ute i skogarna.*s*

  Hoppas att ni alla mår bra och kanske vi ses på kennellägret eller på Stockholm Cup för då kommer vi o både "kennelpappa" och "kennelmamma" om allt går som planerat ;)

  SvaraRadera
 2. Hej på dig hoppas att allt är bra=)Imorgon drar vi ista vårat påskläger tjoho
  vill bara önska en Glad Påsk kram Nettan/Emma och hundarna

  SvaraRadera
 3. Anna Å Pippi9 april 2009 18:41

  Du skriver så härligt!!!!
  Önskar dig och familjen en skön påskhelg. Nånting har klickat till mellan mig och Pippi nu det senaste å jag går som i ett glädjerus. Vårt långsamma slit lönar sig nu känns det som and i love it!

  SvaraRadera