tisdag 1 september 2009

En Gråmanns på pallen.

Ja nu var detta SM över. Som sammanfattning kan jag bara säga KANON. Vi bodde på en kanon camping Skrea, där läget var nära till det mesta. Arenan var KANON stor, mycket tält att göra av med pengar i, bra högtalare. Vi hade till och med ganska tur med vädret för de mesta regnadet skedde på nätterna. Men blåsten var jobbig en natt blåste det så mycket att man var glad att kunna lägga lite vikt i husvagnen. Denna natt var jag glad att jag bara hade tagit med mig yttertältet och inte pinnarna. För annars hade vi nog fått leta efter det på hela campingen. F


Jessica & Max


Under dagarna som SM:et gick så tog man sig fram med cykel kanon tyckte både jag och hundarna. Många glada vänner träffade man under dessa dagar. Några speciella hade vi att heja på kennel pappa körde lilla Kaya och Jessica körde Gråmanns Diemond de Lux alias Max båda tävlade i grenen IPO Thorvald bröt efter spåret men när lydnaden och spåret hade gått så låg Jessica och Max i topp otroligt roligt och spännande inför söndagen. När deras skyddsarbete var gjort så visade det sig att de räckte till en andra plats, vi är mycket stolta. GRATTIS GRATTIS.

Ulrika en mycket god vänn från norr hade tagit sig ner, hon började med att hämta sin nya hund på Onsdagen före SM. En tik vid namn Gråmanns Morriz som är 2,5 år Morriz fick en tuff början på sin bekantskap med sin nya matte. På torsdagen åkte vi ner till Falkenberg och SM, fixade husvagnarna åkte och handlade tittade på var själva SM:et skulle vara, många nya intryck som denna tik fick under dessa fyra dagar men hon löste detta mycket bra, men så har hon en duktig matte också. Efter SM bar det av hemmåt vi stannade i Herrljunga över natten. Sedan fick hon åka tåget hem, start i Herrljunga 14.52, två byten och hela natten på tåget, hemma i Burträsk kl 04.00 i morse. Hoppas sista biten gick galant. Lycka till med Morriz Ulrika vi ses till våren/sommaren.

Innan vi åkte hem passade jag på att träna i uppletande rutan inga problem trots att det hade gått så mcket hundar innan. Min teori till att det är så många hundar som inte får något betyg eller väldigt lågt betyg i detta moment specielt på SM är att dom blir oerhört störda av yttre saker t.ex hundar, mobiltelefoner, massor av publik som pratar sitter eller går respektive kommer under arbetet, det brukar ju vara tjockt med publik. För under våra tävlingar så är det så strikt med mobiler, sittande personer andra hundar osv. Själv försöker jag träna på det så fort jag kan.

Nu ska vi under veckan träna spår och lydnad här nere i Herrljunga för att till helgen tävla i lägre spår igen.

VM hunden Cha Des Raya "lilla Kaja" 10 veckor

Vi håller alla tummar och tasssar för att det ska gå bra för kennelpappa nere i Österike då VM i IPO startar på Onsdag. Hejja Thorvald och Kaya.

1 kommentar:

  1. Å tänk att Kaja har varit så liten och söt :)

    Håller med att det var en bra plats för SM:et och vädret var faktiskt helt ok även om det blåste rejält ute på spåren.

    Kul att ses som alltid och hoppas att vi gör det snart igen :)

    Kram Jessica & "Grisen från Åsaka" dvs lilla Max *fniss*

    SvaraRadera