torsdag 20 maj 2010

Hej på er!

Nu har det hänt en hel del sedan jag skrev sist.

Sommaren är snart här, det blommar för fult och gräset har redan fått en duvning.

Dotter var här och fullkomligt sprang över gräsmattan på halva tiden mot vad det tar för en gammal mamma.

Kira och jag har tränat en heldel både sök och spår. Vi har haft tur och komma med på två högre spår tävlingar. Anmälde till två kvällstävlingar och kom med på båda inte undra på att man inte har vunnit något på lotter.
Den första i Fagersta 11 maj så gjorde hon ett mycket bra spår missade en apport, sph-upptaget var tveksamt men hon gick åt rätt håll. Lydnaden var ömsom vin och ömsom vatten men Kira var lite väl laddad (hade jobbat 7 nätter och inte träffat hunden). Tungapporten fick vi 9,5 och hoppet 9 annars var det mest 6:or. Här missade vi uppflyttningen med 18p på lydnaden.
Läger på klubben under Kristi Flygare. Vi körde skydd för Staffan Nilsson från Piteå. Det var inte första gången han kom ner och var instruktör detta var 7:e gången. En kanon helg vi körde en hel del på att kunna ta in munkorgen det kommer att fungera bra. Nu ska vi nöta bett släppande och bevakning i många lägen. Vi tränade även andra saker spår/sök/uppletande varje dag efter lunch. Lydnaden försökte vi nöta lite på . Ett kanon läger mycket trevliga deltagare, bra träning, lagom väder. Givetvis är man trött efter fyra dagars tränande mellan 8 - 5 och lite lagom festande, pratande på nätterna. Hemma vid fyra tiden på söndags eftermiddagen.

Måndag kväll 17/5 gick resan till Surahammars BK för att köra högre spår. Ingen nervositet hur skönt var inte det. Helt plötsligt så samarbetade kroppen och knoppen, jag kunde helt plötsligt hjälpa hunden istället för att stjälpa. Som vanligt så spårar min lilla pärla som en gud, Alla apporter men grovt tugg på en. En halv poäng bort, Bakspår 8 - 7 . Alla fyra föremålen men något tugg på två och ej korrekt avslut. Ett bra arbete 8,5 -8 på uppletandet. Låg fint på platsen. Fria följet 8,5-8 tränger ngt och sitter snätt. Inkallande m ställande 8,5-8,5 ngt avsaktande. Framåtsändande 6-6 Mkt fint av saktande på första men vart ngt kort. som ett gummiband på andra. Krypet 8,5-8,5 kändes OK, står ngt hög bak ojämt tempo. Skall 8-8 starta me brandlarms skallet därefter bra me hjälp av mig!!!! Tungen 6-6 Kanon apportering i full fart tills hon kom in släppte vid mina fötter och sedan fick jag kommendera om för att komma in.
Hoppet 0-6 Närmaste domaren såg att hon tog rejält avstamp på hindret. Den andra upplevde att hon bara tatchade i. En glad skit denna kväll också. Denna gång resulterade det i att vi vart uppflyttade 489p. Yes nu är vi i Elit spår.

Nu har vi en vecka där vi ska förbereda inför Mallis resan me släkten. Städa, tvätta ha kurs avslutning ordna en appellklass tävling åka och titta på skyddstävling i Skutskär där Patrik och Cissi ska tävla.

Ha en bra dag-.ta hand om varandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar